Om træet
Træ er et naturmateriale med utallige muligheder, smuk struktur og gode egenskaber. Træ har altid været brugt til tilberedning af mad og er sikkert i kontakt med fødevarer. Analyser har vist at et skærebræt i træ, over tid, har langt færre bakterier på overfladen end et skærebræt i plastik eller stål. DTI Pjece - Træ og levnedsmidler Desuden er træ ikke så hårdt ved knivene og en træpalet skader ikke stegepandens overflade. |
||||
Vedligeholdelse | ||||
Et produkt i træ kan holde længe, hvis det får den rette pleje.
Produkter, som ikke kommer i kontakt med fødevarer, anbefaler vi blot at rengøre med en tør klud, - evt. en hårdt opvredet klud, hvis træproduktet er lakeret. Vi anbefaler generelt at man ikke maskinopvasker skærebrætter, køkkenredskaber eller andre trævarer. Træet kan ikke tåle at tørre hurtigt i opvaskemaskinens tørreprogram. Det vil enten sprække eller blive buet. |